"The only source of knowledge is experience." (Albert Einstein)

Hoe werkt het? Via Business Cases

youRNsight (YRNS) is een applicatie die u kan helpen om op een eenvoudige visuele manier uw Business Relation Management (BRM) te beheren.

Binnen youRNsight moet u de "Referenties" (REF) als de bouwstenen van uw business model beschouwen. Die Referenties zijn opgeladen in een dynamische database. Wat youRNsight uniek maakt is dat die referenties database perfect gelinkt kan zijn met uw eigen klanten database.

Tussen de Referenties kunt u Relaties (REL) bouwen.

Het geheel van formele relaties tussen Referenties wordt "Hiërarchie" genoemd. Hierarchieën kunnen gedefinieerd worden ongeacht de business noden die er zijn.

Hierbij een fictief voorbeeld van een hierarchie, opgebouwd met relaties tussen individuën en organisaties. In dit voorbeeld is de hierarchie te vergelijken met een formeel organigram.Uw bedrijf moet dagelijks activiteiten uitvoeren die een impact hebben op uw business. De verschillende "taken" worden Business Case (BC) genoemd binnen youRNsight.

Business Cases kunnen van alle soorten of aard zijn: verkoop van produkten, aankoop van goederen, ISO processen valideren, Business Processen opvolgen, ideëen met derden delen, lobbywerk,... Die activiteietn zijn altijd gekenmerkt door de impact van verschillende spelers (dat zijn de References in youRNsight) op het globaal doel.

Elk Business Case kan pas succesvol worden afgewerkt als het op een structurele manier wordt aangepakt. Vandaar dat men de verschillende Referenties willen opnemen in een formele Structuur. Die structuren kunnen opgebouwd worden vanuit de Referenties zelf, of vanuit bestaande hiërarchieën. Dikwijls worden in structuren een formeel bestaand hiërarchie aangevuld met externe invloedrijke Referenties.

Om uw business optimaal te laten evolueren is het cruciaal om op elk moment te kunnen inschatten hoe de verschillende Referenties een invloed kunnen hebben op uw Business Case. Dit gebeurd door Business Waarden toe te kennen aan de Referenties en/of Relaties binnen een bestaande structuur. Binnen youRNsight gebeurd dit via het kleuren van de Referenties en/of de Relaties.

Per Referenties kan men drie business waarden weergeven via kleuring van de randen, de achtergrond en het inbrengen van een beeld.

Dit zou bijvoorbeeld een structuur kunnen zijn die vanuit de vorige bestaande hiërarchie is opgeladen voor een specifieke Business Case.